OVER ONS

Veel mensen blijven hun hele leven op zoek naar een eigen stijl, de look om zelfverzekerd de wereld tegemoet te treden. De keuze om voor een snelle trend te kiezen of voor een zacht prijsje een nét niet item te kopen is groot. Stop daarmee! Besluit echt te ínvesteren in je stijl of eigenlijk in jezelf, je bent het waard. Kies voor een tijdloze, duurzame investering in een leren jas van GILL’S. Want zoals wij bij GILL’S altijd zeggen; ‘Wij maken geen leren jassen, wij maken statement pieces’.

The Only Leather Jacket You Need

Drie generaties ervaring in het ontwikkelen van kleding komen samen in de huidige collectie leren jassen van GILL’S. Een overzichtelijk aantal modellen voor zowel dames als heren. Wij durven met trots te zeggen dat onze klanten het met ons eens zijn, een GILL’S is ‘The Only Leather Jacket You Need’. Eerlijk, duurzaam, kwaliteit en tijdloos… daar staan wij voor, al generaties lang.

Waar andere merken op basis van trends een leren jas opnemen in hun collectie hebben wij ons écht verdiept in de wensen van de klant. Iedereen heeft tegenwoordig kledingkasten vol kleren, maar toch grijpt men steeds terug naar de basis. Spijkerbroek, overhemd, gympen… ze zijn nooit uit, maar het is ook nooit in. Of je een chique look nou stoer wilt maken, een zakelijke informeler of van casual naar gekleed gaat? In alle gevallen kan een leren jas werken.

Voor iedereen en altijd

Waar er voorheen omtrent leren jassen nog wel eens vooroordelen en associaties met de motorsport waren is dit in de huidige tijdsgeest niet meer aan de orde. Van de stoere tot de zakelijke klant, wij zien alleen maar zelfverzekerde reacties terug. Het voordeel van een leren jas is dat hij met elke stof en kleur te combineren is. Boven een spijkerbroek tot op een jurkje, het leren jasje zie je op alle mogelijke manieren terug in het straatbeeld.

Laten we eerlijk zijn, we houden van de zomer maar hoe vaak is het echt te warm voor een jas? Bijna nooit! Een leren jas is dan ook het perfecte item in je kast voor het hele jaar rond. Dit alles komt ten goede aan de duurzaamheid. Voor welk seizoen of weertype je ook een jas zoekt, leer kan altijd.

Kwaliteit

Door jarenlange ervaring hebben wij een tijdloze, kwalitatief hoogstaande en duurzame collectie samengesteld. Geschikt voor iedereen ongeacht stijl, huidskleur, afkomst of budget. Onze missie is altijd geweest voor iedereen de perfecte, tijdloze jas te ontwikkelen ongeacht rang of status. Een kwalitatief goede leren jas is prijzig, maar bij GILL’S rekenen wij een eerlijke prijs. U betaalt voor premium kwaliteit en niet voor grote logo’s op de borst of snelle accountmanagers/verkopers/marketing.

100% Duurzaam

GILL’S is een familiebedrijf, van vader op zoon is de kennis en expertise over het ontwikkelen van de perfecte jas overgebracht. Dit heeft ervoor gezorgd dat we veel kennis en ervaring maar ook de juiste connecties hebben opgedaan in de wereld van leren jassen. Jarenlange samenwerking heeft vertrouwen gecreëerd bij zowel klanten als producenten. Zo maken wij al jarenlang gebruik van een duurzame productie partner in Pakistan. Zij behoren tot de wereldklasse waar het gaat om het produceren van 100% leren producten.

Deze duurzame relaties in zowel binnen- als buitenland zorgen ervoor dat wij de pure kwaliteit tot de norm hebben kunnen maken. Vertrouwend op het gebruik van eerlijke prijzen en producten dragen wij bij aan het vormgeven van een duurzamere samenleving. Geen ‘fast fashion’ en geen plastic, maar een bewuste keuze voor echte kwaliteit. Zo maken wij bij al onze jassen gebruik van eerste klasse lamsleer. Lamsleer is een natuurproduct geproduceerd in Pakistan. Het is een stof wat gegarandeerd zijn waarde behoudt, in tegenstelling tot plastic en andere synthetische alternatieven.

Jarenlange ervaring

Onze leren jassen zijn niet ontstaan van vandaag op morgen. Het door ontwikkelen van eerdere versies, het luisteren naar klanten en het vinden van de juiste partners hebben ervoor gezorgd dat er een naadloos aansluitend proces is ontstaan. Het proces van ontwerp tot productie en uiteindelijk de verkoop leggen een lang traject af. Het door ontwikkelen van eerdere modellen heeft er voor gezorgd dat we zijn uitgekomen op een overzichtelijk aantal modellen. Modellen die in ons atelier in Amsterdam zijn ontstaan, bijgeschaafd en herontwikkeld.

Al drie generaties lang zijn wij bezig met het ontwikkelen van de perfecte geitenleren jas. 30 jaar geleden heeft Khushwant Singh Gill de moedige stap genomen om van India naar Nederland te verhuizen in de hoop een betere toekomst voor zijn vrouw en kinderen te kunnen creëren. Hij richtte een groothandel in leren jassen op en na een aantal jaren keihard werken heeft hij het overgedragen aan zijn zoon Upkar Singh Gill. Door wederom hard werken en het maken van lange dagen is het bedrijf geworden tot wat het nu is. Met trots heeft hij het op zijn beurt overgedragen aan zijn zoon, Karan Singh Gill en dochter, Sonali Singh Gill. Karan en Sonali gaan verder waar hun voorvaderen gebleven waren, het ontwikkelen van een topproduct en verder uitbouwen van de groothandel. Met al deze ervaring kunnen wij met recht zeggen dat wij al vele klanten tevreden in kwaliteitskleding hebben gestoken.

Inmiddels hebben we de perfecte fit voor zowel mannen als vrouwen te pakken hebben. Ondanks dat leren jassen tijdloos zijn, heeft iedereen toch zijn eigen signatuur en voorkeur. De ontwikkelde modellen leren jassen sluiten in 99% van de gevallen aan bij de wensen van onze klanten. Wij vinden het bijzonder om te zien hoe iedere jas die wij verkopen iemand een authentieke, eigentijdse maar toch tijdloze look geven.

Een goede investering

Naast dat de producten duurzaam zijn, is de keuze om één keer te investeren in een jas die je jarenlang gaat dragen ook duurzaam op zichzelf. In de samenleving ontstaat er steeds meer tegengeluid tegen de zogenaamde ‘fast fashion’. Wij van GILL’S onderschrijven en steunen dit, we gaan de planeet in zijn geheel maar ook ons eigen leven niet beter maken door het constant kopen van synthetische kleding en deze vervolgens snel weg te gooien.

Ga terug naar de basis en richt je op een duurzame en tijdloze collectie. De keuze voor kwaliteit straalt af op je algehele look. Bewust en onbewust zien mensen dit en zullen dit waarderen.

Kwaliteit boven alles

Omdat er een eerlijke prijs betaald wordt voor de jas houden zij het al drie generaties lang vol. Waar het doel niet is om zo’n groot mogelijke collectie en naam te creëren maar waar de focus ligt op klanttevredenheid, kwaliteit en duurzaamheid laat zich zien dat je dan zelfs economische crisissen trotseert.

Het in de hand houden van de productie, zowel in binnen- als buitenland, zorgt voor duurzame vertrouwensbanden met partners. Door de combinatie van hard werken, idealen en compassie kunnen wij ervoor zorgen dat er een eerlijke maar zeer aantrekkelijke prijs wordt betaald voor een levenslang kwaliteitsproduct.

De jassen worden gefabriceerd in Pakistan en zijn gemaakt van geitenleer. Omdat wij duurzaamheid en het milieu hoog in het vaandel hebben staan, kiezen wij bewust voor geitenleer. Het leer wat wij gebruiken is op een eerlijke manier ontwikkeld met een focus op het welzijn van de geiten. Zij hebben een goed leven en worden met respect behandeld. Daarnaast biedt geitenleer vele voordelen; Het is soepel, houdt kleur en comfortabel. Het heeft een chique uitstraling zonder dat het zwaar is qua dracht. Kortom, goed voor de drager en goed voor de wereld.

Meer dan een jas

Bij GILL’S draait het om meer dan een jas, meer dan een trend, meer dan de laatste mode. Bij GILL’s investeer je in jezelf, in je toekomst. Klanten die zelfverzekerd over straat lopen, dat is waar wij het elke dag voor doen.